Informatii generale


   Biblioteca lectoratului de italiana ia nastere in jurul anilor 1970 cu doar cateva zeci de volume dar care de-a lungul timpului, cu ajutorul donatiilor generoase din partea domnului Gianfranco Maronese si a domnului lector Mauro Brindi, dar mai ales cu ajutorul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti, va ajunge la un numar de peste 1500 de volume. Prin munca studentilor si a profesorilor ce reprezinta astazi sectia de italiana, biblioteca a ajuns ca in zilele noastre sa poata acoperi destul de bine nevoile acestora de a avea acces la volume de literatura si civilizatie italiana reprezentative pentru cultura Italiei.
   Incepand cu anul 2011 biblioteca Departamentului de Italienistica isi schimba numele in biblioteca Loredana Battaglia, comemorand astfel numele doamnei Loredana Battaglia si a muncii sale ca lector italian la Iasi in perioada 2005-2007. Munca acesteia este continuata si astazi de catre familia ei prin donatii de carti de limba si literatura italiana.

  In aceasta sectiune veti gasi liste sub format pdf cu toate cartile existentente in Biblioteca Loredana Battaglia a Sectiei de Italiana Iasi. Aceste liste va vor ajuta sa stiti dinainte ce carti exista in bilioteca si localizarea acestora la raft. Pe viitor vom adauga si o stare a acestor carti: imprumutate sau la raft.
   Cartile pot fi imprumutate doar de studentii Sectiei de Italiana a Facultatii de Litere din cadrul UAIC Iasi. Imprumutarea se face prin trecerea cartii in registrul de imprumut de catre studentul care imprumuta cartea. In registru se va face cate o intrare separata pentru fiecare carte (chiar daca sunt imprumutate de acelasi student in aceeasi zi). In acest fel, in momentul in care se va introduce pe site si starea cartilor, va fi mai usoara monitorizarea cartilor imprumutate/returnate.
   Perioada normala de imprumut a unei carti este de 2 saptamani. Daca dupa cele doua saptamani decideti ca doriti sa mai pastrati acea carte, sunteti rugati sa instiintati biliotecarul de acest lucru. Deasemenea aveti obligatia sa returnati cartile pana cel tarziu in ultima saptamana de scoala a anului curent.

Majoritatea cartilor pot fi imprumutate, exceptie facand dictionarele, lucrarile de licenta si cateva antologii. Totusi acestea vor putea fi consultate in sala de lectura a lectoratului in timpul programului de functionare al bibliotecii.